dissabte, 27 de novembre de 2010

Conta'm un mite III

Aquesta història sí que la reconeixereu tot d'una, així que li posarem un plus de dificultat. A més d'identificar els personatges i resumir el mite, cal que cerqueu l'autor d'una de les imatges.

8 comentaris:

 1. Conta'm un mite III està dedicat a Europa, sent així el segon quadre del vídeo anomenat "El rapte d'Europa" per Rubens.

  Zeus quedà meravella't davant la bellesa d'Europa, filla dels reis de Tir, Telefaassa i Agènor. Així que el déu es transformà en bou i s'apropà a ella, fins que la princesa confià i li pujà al llom. Aprofitant aquest acte ja premeditat, va córrer fins travessar la mar i arribar a Creta, on s'uní amb Europa davant d'un plataner, que presenciant aquest fet diví, no van tornar a perdre les fulles. D'aquesta unió va sorgir Minos, Radamant i Sarpedó.
  Finalment, Zeus va abandonar-la, però no sense fer-li tres regals: Talos, un autòmat de bronze; Laelaps, un gos de caça que mai deixava anar la seva presa; i una javelina que mai fallava. A més, la princesa es va casar amb el rei de Creta, Asterió.
  La segona imatge pertany al quad

  ResponElimina
 2. Aqueste mite permet fa referència al rapte d'Europa, el qual narra com Europa, filla d'Aginor i Telefaassa, posseïa una bellesa envejable. Molts dels deus de l'Olimp quedaven meravellats amb la bellesa de la princesa. Entre aquests deus és trobava Zeus, qui es va enamorar de la jove des de la primera vegada que la va veure. El gran deu temia que la princesa no ho acceptes i va idear un pla: amb ajuda d'Hermes es va transformar en un preciós bou. A la princesa li va agradar l'animal, va jugar amb ell i fins i tot va pujar d'amunt d'ell. En aqueste moment Zeus és va aprofitar i va començar a allunyar-seamb Europa. En arrivar a Creta el bou va adoptar la seva figura humana i sls dos joves es van unir sota l'ombra d'un plataner.Després de tenir tres fills: Sarpidón, Radamanto i Minos, Zeus no podia quedar-se amb la seva estimada, i per recompensar-la pel seu abandonament li va fer tres regals: el primer va ser Talo l'autòmat, que era de bronze i cuidava les costes de Creta. L'altre va ser un gos que mai fallava a la cacera. Finalment, li va lliurar una sorprenent javelina que sempre encertava en el blanc escollit. I com no volia que Europa es quedi sola, també va fer que contragués matrimoni amb Asterió.

  La sexta imatge pertany a la pintura de Fernando Botero.

  ResponElimina
 3. El rapte d'Europa.

  Aquest mite conta com Zeus es convertí en bou per, novament, satisfer els seus desitjos sexuals.
  Europa era filla d'Agenor i Telefassa, per tant princessa Fenícia.
  Mentre ella era jugant a la platja de Sidó amb les seves amigues, Zeus(com ja he dit, convertir en bou per no ser identificat i a més per atreure l'atenció de la bella Europa) aconsegueix el seu objectiu pel que la jove es munta al bou blanc per jugar i quan ja es va trobar al damunt, Zeus va emprendre viatge a través de la mar fins arribar a Creta.
  Com que va recorrer quasi tota Europa amb el bou, es per això que el continet rep aquest nom segons la mitologia.
  Per finalitzar, Zeus agraint al bou per haver aconseguit el seu objectiu, el va convertir en la constel·lació en forma de "Tauro".

  ResponElimina
 4. L'última passa no l'havia llegit, però aquí deix la resposta.
  El segon quadre pertany a Rubens(encara que també he trobat que és de Tiziano), la sexta representació és de l'autor Fernando Botero, l'última obra és de Pablo Picasso.

  ResponElimina
 5. Aquest mite es tracta del Rapte d'Europa.
  Europa era filla de Agenor i Telefasa.Europa estaba a la platja de Sidó amb les seves amigues quan Zeus va veure a Europa i es va sorprendre pels seus encants i li va agradar tant que es va convertir en un bou blanc i se'n va anar als seus peus,tot seguit,va començar a jugar amb ella i de sobté,Europa,es va pujar damunt del bou i aquest es va adinsar dins la mar raptant a Europa.
  L'autor de la segona representació d'aquest mite es Peter Paul Rubens.
  De:Aida Ramon Lopez

  ResponElimina
 6. El rapte d'Europa..

  Aquest mite ens conta la historia d'Europa la qual era una princesa fenícia molt bella,els seus pares eren els reis de Tir, anomenats Agenor i Telefassa.Zeus es va enamorar perdudament d'ella;va pedir ajuda al seu fill Hermes,el qual sería l'encarregat de conduír uns bous a la platja on Europa pasava el temps amb les seves donçelles,perque Zeus s'havia transformat en un bell bou i d'aquesta manera volia aproparse a ella per raptarla previament.Europa i les seves donçelles començaren a acariciar els bous,Europa es va pujar al llom de Zeus,metamorfoseat,i aquest es va adentrar al mar i la va raptar.Van arribar a l'illa de creta,on Europa donará a llum tres fills:Minos,Radamant i Sarperó.

  El segon quadre és de Rubens

  ResponElimina
 7. Es tracta del rapte d'Europa

  Cal destacar Rubens, autor del segón quadre que apareix al video o l'autor del tercer quadre, Valentín Serov


  Zeus decideix raptar a Europa, filla del rei fenici Agenor, adoptant l'aparença d'un bou. Enganyant, seduint amb aquesta disfressa la noia va pujar a lloms de l'animal, aquest es va llançar al mar i la va portar a l'illa de Creta on el déu li va revelar la seva identitat i va concebre amb ella tres fills.

  ResponElimina
 8. El rapte d'Europa.

  Europa és diu que descendeix del llinatge de Ío, pero és diu que els seus pares son el rei fenisi Agénor i la reina Telefasa de Tiro. Diu la llegenda que Europa estava amb el seu sequit de dones recollint flors a prop de la platja, i Zeus es va enamorar de ella llavors aprofitant aquell moment es va transformar en un bou blanc. Ella al verlo va anar a acariciarle els costats i veient que no feia res és va pujar al damunt. Zeus va aprovechar aquest moment per correr cap al mar nadant amb ella a la seva espatlla i se la va emportar a l'illa de Creta. Una vegada alli Zeus va rebelar la seva entitat. L'acte amoros va tindre lloc davall d'un plataner que es diu que la seva fulla es perenne degut a aquest aconteciment. Zeus li va donar tres regals : Talos, un automata de bronze; Laelaps, un gos que mai soltava a la seva presa; i una jabalina que mai erraba. Europa va tenir tres fills de Zeus : Minos, Radamantis i Sarpedón. El rei de Creta Asterión es va casar amb ella i va doptar al seus fills. És va recrear la figura del bou a les estrelles formant part de la constelació de Tauro. Es diu que el recorregut en el que Zeus va transportar a Europa és reconegut com el continent d'Europa.

  Un dels quadres es pintat per Rubens i alta per Botero.

  ResponElimina