diumenge, 16 de gener del 2011

CONTA'M UN MITE VII

Òbviament tots reconeixem el personatge que protagonitza les imatges. A més d'escriure sobre la seva genealogia i els símbols cal investigar quins foren els seus fills i amants.

5 comentaris:

  1. Les imatges fan referència a Hermes,missatger dels déus. Fill de Zeus i de Maia i pare d'Eudor.

    Se'l representa sobre una pilastra , com un jove nu -sovint amb els elements fàl·lics- o calçat amb unes botes alades, un barret punxegut i el caduceu a la mà. També apareix portant un corder a les espatlles, o amb el petit Dionís al braç

    Els seus fills foren Pan, Hermafrodito i Abdero
    Les seves amants Afrodita, Dríope

    ResponElimina
  2. És Hermes, el deu Olímpic missatger.
    Va néixer de Zeus i Maia, una filla d'Atles.
    Es distingeix sobre tot, per les sandalies alades i pel casc alat, també pel caduceu que porta i de vegades porta una capa.
    Es sol dir que Pan, el deu grec de la naturalesa era fill seu amb la nimfa Dríop.
    Hermafrodit va ser un fill mortal que va tenir amb Afrodita, a més, amb aquesta divinitat va tenir més descendència com Eros, Peit, Príap, Rodos i Tique.
    També va ser fill seu Abder.
    Hermes va tener relacions amb Persèfone.
    Va tenir relacions amb més dones i va tenir més fills sense conèixer la mare i fills sense mare però són noms que no hem estudiat.

    ResponElimina
  3. Es trata del deu Hermes, missatger dels deus, els simbols que el caracteritzen son: el caduceo que es una bara con una serpiente enrroscada (la bara d'Esculapi), tambe un casc amb aletes i unes sandalies amb aletes. Era fill de Zeus i de Maya, filla del tità Atlas. Te tres fills:
    -Pan, deu greg de la naturalessa, de les ovelles i els rebanys; fill d' Hermes i la nimfa Driope.
    -Hermafrodito, fill inmortal d' Hermes i Afrodita.
    -Abdero, fill d' Hermes devorat per les yegües de Diomedes.

    ResponElimina
  4. En aquesta ocasió parlem del déu Hermes, al qual se li representa amb un gran barret d'ala ampla i amb una bara d'or (caduceu). Encara que no ho veiem en la imatge també pot aparèixer amb instruments com la lira i la flauta. Es considera el missatger dels déus, guia de les ànimes dels morts cap al submón i finalment déu del comerç. Encara que també tenia manyes negatives, era un bon entabanador i lladre, tant que quan va néixer li va robar el ramat al seu germà Apolo. És fill de Zeus i Maya i va néixer a Arcàdia. Un dels mites més importants és el del naixement del fill que va tenir amb Afrodita. Tot va començar quan Hefest li va tendir un parany a la seva esposa Afrodita per demostrar que li era infidel. Al costat dels déus que eren presents es trobava Hermes però aquest en comptes de acusar-, la va defensar i com recompnesa la deessa va tenir una aventura amb ell, de la qual va néixer Afrodita. Més tard el fill, que era molt bell, es va enamorar d'una nimfa i aquesta un dia el va abraçar tan fort demanant als Déus que no els separar mai que van quedar units en un sol cos. En sortir de l'aigua, els seus cossos s'havien funcionat i va quedar sota el nom de Hermafrodit.
    A part va tenir més fills: al déu Pa amb la nimfa Dríope, a Abderos, etc ...

    Una de les imatges que veiem en el vídeo és la d'Hermes amb Dionís, de Parxíteles.

    ResponElimina
  5. En aquestes imatges el deu representat es Hermes.
    Hermes, en la mitologia grega, missatger dels déus, fill del déu Zeus i de Maya, la filla del tità Atlas. Com especial servidor i correu de Zeus, Hermes tenia un barret i sandàlies alades i portava un caduceu d'or, o vareta màgica, amb serps enrotllades i ales en la part superior. Guiava les ànimes dels morts cap al submón i es creia que posseïa poders màgics sobre el son. Hermes era també el déu del comerç, protector de comerciants i pastors. Com divinitat dels atletes, protegia els gimnasos i els estadis, i l'hi considerava responsable tant de la bona sort com de l'abundància. Malgrat les seves virtuoses característiques, també era un perillós enemic, entabanador i lladre.
    Hermes va tenir 3 fills:Pan (quan Hermes pasturava els ramats de Driops, va tenir una relació amorosa amb una de les seves filles, fruit d'aquesta relació va néixer el déu Pan), Hermafrodito (fill d'Hermes i d'Afrodita, a qui deu el seu nom) y Abdero (Abderos és un heroi, fill del déu Hermes i favorit d'Heracles, va ser devorat per les vaques per ordre del rei Diomedes.

    Aida Ramon López 2n Btx B

    ResponElimina