dissabte, 2 d’abril del 2011

CONTA'M UN MITE XI

Ja ha arribat el 11è capítol de la sèrie CONTA'M UN MITE. Aquest personatge és ben conegut per tots vosaltres, només cal fer un petit recordatori. Vinga, ànims, que ja queda poc per acabar.

Create your own video slideshow at animoto.com.

4 comentaris:

  1. El nostre segon heroi és Perseu, un semidéu fill de Dànae i Zeus. El seu naixement és molt curiós ja que és engendraro per Zeus, transformat en pluja d'or per poder arribar a Dànae, la qual estava tancada en una torre per ordinador del seu pare. En descobrir que estava embarassada el rei la va abandonar a ella i al nadó costat del mar. Finalment van arribar a l'illa de sefirá en un sarcòfag de fusta. Allà Dictis els va acollir. Això es pot veure representat en la imatge número 1. És molt famós per la seva gran proesa en matar a Medusa, representada en les imatges numero 5 i 5. En un dels seus viatges, en tornar a casa va trobar a Andròmeda encadenada a una roca després de ser abandonada pels seus pares perquè el monstre marí Ceto es la coma, tal com va ordenar un oracle. Perseu es va enamorar d'ella i va decidir alliberar-la i demanar la seva mà després haver matat a Ceto.

    ResponElimina
  2. Les imatges fan referéncia a l'heroi Perseu, fill de Zeus i de Dànae.

    Segons el mite de Perseu :

    El seu avi era Acrisi rei d'Argos. Acrisi,
    tement l'oracle segons el qual un nét seu el mataria, l'abandonà amb Dànae enmig del mar en una barqueta; però els corrents els portaren a Sérifos, illa de les Cíclades. El pastor Dictis, germà del rei Polidectes, els va trobar i els va hostatjar a casa seva. Més tard, Polidectes s'enamorà de Dànae i, per tal de mantenir allunyat Perseu o desfer-se'n per sempre mentre intentava seduir a Dànae, l'envià a buscar el cap de Medusa, una de les Gòrgones. Per a aquesta missió comptà amb l'ajut dels déus: Hermes li deixà les sandàlies alades i una espasa corba. Atena un escut brunyit i Hades un casc que el feia invisible.

    Primerament l'adreçaren a les Grees, germanes de les Gòrgones, perquè li indiquessin el camí. Després que, mitjançant l'astúcia, aconseguí de les Grees el que volia, arribà a l'estatge de les Gòrgones, a l'extrem occident. Les trobà adormides i, caminant d'esquenes i usant l'escut com a mirall per esquivar la mirada petrificadora dels monstres, s'acostà a Medusa, la degollà, ficà el seu cap en una bossa màgica, regal de les nimfes, i fugí cobert amb el casquet d'Hades.

    Pel camí de tornada anà a parar al regne d'Atles, que li negà l'hospitalitat perquè temia que no li volgués robar les pomes d'or de les Hespèrides. Perseu tallà el cap de Medusa i el transformà en una serralada (la serralada de l'Atles).

    A les costes d'Etiòpia trobà Andròmeda, filla de Cefeu, encadenada a una roca i a punt de ser devorada per un monstre marí per expiar la culpa de la seva mare. Perseu lluità contra el monstre i el vencé; en recompensa, Cefeu li atorgà Andròmeda de muller. Però l'heroi encara s'hagué d'enfrontar a Fineu, oncle i antic pretendent d'Andròmeda, que reclamava els seus drets. Va tornar a fer servir el cap de la Gòrgona per convertir en estàtua el seu rival.

    Tornà a Sérifos, on s'assabentà que en la seva absència Polidectes havia maltractat i repudiat Dànae, i aprofità altra vegada l'esguard petrificador de Medusa per venjar-se'n.

    Volgué reconciliar-se amb el seu avi, però aquest, en saber que venia Perseu, havia marxat d'Argos. Al cap de poc temps, a Làrissa, Perseu va prendre part en uns joc atlètics, i va llençar el disc amb tan mala fortuna que en caure va matar un home: era Acrisi. Afligit per aquest accident, va renunciar al tron d'Argos i el canvià amb Megapentes pel de Tirint.

    ResponElimina
  3. Es tracta de Perseu,fill de Dànae y Zeus.El pare de Dànae,Acrisi va tancar a una torre a la seva filla per mor de les prediccions de l'oracle ja que aquet li va dir que el seu nebot el mataria i ell volia impedir que Dànae tinguesi fills. Però Zeus es va enamorar d'ella i es va transformar en una pluja d'or i va penetrar la pell de Dànae engendrant així a Perseu.Acrisi en assebentar-se va llançar a Dànae i al seu fill al mar però Zeus els va ajudar per arribar a terra. Per tal de defensar a la seva mare, quan Perseu ja era gran , va decidir fer la misió de matar a la gorgona Medusa amb la ajuda del seu pare i d'altres divinitats como Athenea que li va proporcionar una espasa i un escut que li servia com espill i Hermes que li va donar unes sandàlies alades,va aconseguir matar a Medusa fent-la veure el seu pròpi reflexe a l'espill i tallant-li el cap. De retorn es va trobar a una donzella hermosa que estava sent assatjada per un monstre , la va alliberar i se la va endur amb ell,aquesta donzella era Andrómeda.

    ResponElimina
  4. El personatge és l'heroi Perseu, fill de Zeus i Dànae.
    És conegut per haver matat a Medusa i haver alliberat a Andròmeda d'un monstre que se la volia menjar a canvi de no devorar la ciutat.

    ResponElimina