dimarts, 17 de gener del 2012

Històries d'amor

A partir d'avui i amb periodicitat setmanal els alumnes de 1r haureu de descobrir les històries i personatges que apareixen en els vídeos. I demostrar-ho amb una breu entrada al bloc.

Iniciem la sèrie amb "Històries d'amor".


Try our slideshow maker at Animoto.

4 comentaris:

  1. Les cinc primeres imatges resprenten el mite de Píram i Tisbe.
    Píram era un jove babiloni que estava enamorat de la seva veïna Tisbe, però no es podien casar perque els seus pares s'oposaven a aquest matrimoni. Un dia varen decidir trobar-se en un indret dels afores, al costat d'una morera. La primera en aribar va ser Tisbe, però mentre esperava a Píram va veure un lleó que s'apropava i es va anar a amagar, però mentre escapava va perdre el seu vel, que el lleó va rompre i tacar de sang de la seva última víctima.
    Quan va arribar Píram, va trobar el vel de la seva estimada. Ell, pensant que el lleó havia matat a Tisbe es va matar. Però, quan Tisbe va tornar i el va trobar mort es va matar ella també. Així, la sang dels dos amants va regar la morera que hi havia al costat i des d'aquell moment les mores són vermelles.


    I, les tres últimes imatges representen el mite de Narcís i Eco.
    Aquest mite conta que Eco va ser castigada per Hera a no poder parlar mai més, només podia repetir el final de les frases que escoltava. Així, Eco va amargar-se dins una cova a la vora d'un rierol perque ningú la pogués trobar.
    Un dia, Narcís, un al·lot preciós que estava predestinat a morir si veia la seva imatge en un mirall, anava passejant i va arribar a la cova on Eco s'amagava. Ella es va enamorar de Narcís, però no li va voler dir res pel càstig que Hera li havia imposat, però al cap d'uns dies, quan Narcís va tornar va veure a Eco i li va preguntar qui era pero a causa del càstig que se li havia imposat ella no li va poder respondre, per tant, els animals van explicar el que passava a Narcís, però ell es va riure d'ella i va marxar. Eco, molt avergonyida es va amagar dins de la cova i mai més va sortir, mentre que Narcís, va ser castigat per Nemssis, una dessa grega que ho va veure tot. Aquesta va fer que en una de les seves passejades Narcís tingués molta set, i va apropar-se a beure aigua al rierol, on va veure reflectida la seva imatge i es va enamorar.
    Es diu que tan enamorat va quedar, que es va voler unir a la imatge, però que va caure a l'aigua i va morir ofegat, i de la seva mort va sorgir la flor anomenada Narcís.

    ResponElimina
  2. 1a història. Eco i Narcis.
    A la mare de Narcis un oracle la va advertir que el seu fill moriria quan es mires a un mirall aixi que la seva mare va fer que llevesin tots els miralls del palau. Anys desprès Narcis anà al bosc a donar una volta, i aqui coneguè a Eco, una ninfa del bosc a la que Hera la havia maleit amb nomes poder repetir la ultima paraula de tot el que sentis desprès de decobrir que era l'almant del seu marit Zeus, així que un dia Narcis trobà a Eco dins una cova, pero aquesta nomes repetia les seves darreres paraules així que Narcis a abandonà i anà a parar vora un riu on en mirar a l'aigua on morì despues de mirar-se el seu reflex.

    2a història
    Aquí ens explica la història d'amor entre dos joves i que un dia un lleo estava solt i a la al·lota se li va caure el vel i es lleo va jugar alb ell i el deixar tacat de fanc, el seu jove va matar el lleo i al trobar el vel va pensat que el lleo se la havia menjat i es va suicidar. La jove al tornar i trobar el seu jove mort va decidir suicidar-se clavant-se la espasa.
    (el nom dels personatges no men record)

    ResponElimina
  3. Les cinc primeres imatges corresponen a Piram i Tisbe, i les tres darreres corresponen a Eco i Narcis.

    ResponElimina
  4. La primera història és de Piram i Tisbe, i la segona de Narcis.

    ResponElimina