diumenge, 29 de gener del 2012

QUI SOM?

Continuem la sèrie amb:

  1. Una pista: el primer concurs de Miss Univers.
  2. Una pregunta: qui el va guanyar?


Try our slideshow creator at Animoto.

6 comentaris:

  1. Els deus estaven convidats a les noces de Tetis i Peleu menys Eris, que va llançar una poma que va formar la discòrdia ja que posava que hauria de ser entregat a la més bella.
    París va haver de decidir quí era la més bella, al final de tots els suborns de Hera, Afrodita i Atena, va decidir donar-li la poma a Afrodita.

    ResponElimina
  2. Títol: el judici de Paris
    La ninfa del mar, Tetis, la varen obligar a casar-se amb un mortal, l'home anomenat Peleu. A la boda varen convidar a tots els Deus excepte a Eris, la deessa de la discórdia, que al sebre que havia estat convidada a la boda hi va apareixer de sobte. Eris, va portar amb ella una poma d'or, l'anomenada la poma de la discòrdia, que la va llançar i va dir :" aquesta poma va sira per a la més vella de les deesses. Així que les tres grans deesses, Hera, Atenea i Afrodita la varen anar a buscar i com les tres la volien li varen preguntar a en Zeus. En Zeus veiguent el panorama; la seva dona, la seva filla i la seva tia li va donar el marrón a un mortal: Paris.
    Hera li diguè a Paris que si li donava tot el poder que ell desitjes, Atenea, la deessa de la inteligencia, li oferí ser el millor i guanyar totes les guerres, Paris a les dos els hi contestà que no, però Afrodita la deessa de la bellesa, li oferí a la dona més bella del món, Helena de Troia.

    ResponElimina
  3. Totes aquestes imatges tracten sobre el judici de Paris i tot comença quan la boda de Peleu i Tetis, on Eride no estava convidada i per això es va vengar fent que tots els convidats entresin en baralla. Entonces, es va presentar en la boda amb una poma d'or que seria per a la més bella. Afrodita, Hera i Atenea varen ser les que es varen barallar per la poma. Doncs, Zeus va agafar al príncep Paris per a que sigués el jutge i finalment Paris va decidir que la més bella fos Afrodita.

    ResponElimina
  4. Les imatges representen el judici de Paris, que va guanyar Afrodita, la deessa de l'amor.
    Tot va començar amb el matrimoni del rei Peleu i Tetis. Hi eren tots excepte Eris, la dea de la discordia, que no havia set convidada. Aquesta molt enfadada perque no l'havien convidat va tirar una poma on estaven tots que possava que era per la més bella.
    Les nereides no es varen atrevir a agafar-la perque hi havia Atenea, Hera i Afrodita, que varen anar a preguntar a Zeus per a qui havia de ser la poma. Però aquest, que estava en un compromís molt gran, va dir a Paris que ho decidís ell.
    Paris va demanar que possassin per a ell i quan se'n va anar per decidir que guanyava les tres varen anar a veure'l i li varen oferir cadascuna una cosa: Hera li va oferir la supremacia sobre tots els homes, Atenea la vistòria a qualsevol guerra, i Afrodita li va oferir l'amor de la dona més bella de la terra. Després d'això Paris va decidir que la guanyadora era Afrodita.

    ResponElimina
  5. L'història pertany a "La guerra de Troia" més concretament a la part de la poma de la discòrdia.
    Paris és l'encarregat de decidir quina de les tres deeses és la més bella. La que guanyi la poma serà la afortunada.
    Paris decideix que la que mereix la poma, y per tant la més bella, és Venus.

    ResponElimina
  6. Juicio de Paris.
    Eris la diosa de la Discordia,irritada por no haber sido invitada a las bodas de Peleo, por eso tomó venganza sembrando la discordia entre los invitados, presentandose en el lugar del banquete y arrojando una manzana de oro que tendría que ser para la más bella de las diosas presentes, que eran ( Atenea, Afrodita y Hera) , hubo una gran disputa y tuvo que intervenir Zeus, el cuál decidió que un joven mortal llamado Paris sería el que tomara la desición.
    Finalmente se decantó por Afrodita.


    *
    Hera, hija de Rea y Crono.
    Era la legítima esposa de Zeus.
    Se le conocía por su naturaleza celosa y vengativa, principalmente con las amantes de Zeus.


    *
    Afrodita: En la mitología griega era la diosa del amor, la lujuria, la belleza, sexualidad y reproducción, a pesar de que se le atribuye el nombre de la "diosa del amor" era más en el sentido de "atracción física".
    Sería Venus en la mitología Romana.
    En todas las imágenes Afrodita sale como adulta y deseable, en muchos otros mitos se la presenta como vanidosa, malhumorada y susceptible.
    Tuvo un papel importante en la guerra de Troya, porqué a parte de ofrecer a Helena de Esparta a Paris,sino que el rapto se dió cuando al ver a Helena por primera vez se vió embrumado por el deseo de poseerla.

    *
    Atenea, hija de Zeus y Metis.
    Diosa de la guerra,la civilización,la sabiduría y la estrategia.
    Se dice que nació completamente armada de la cabeza a los pies, nunca tuvo amantes y mantuvo su virginidad perpetua.

    ResponElimina