dimarts, 22 de gener del 2013

MEDEA

Ja queda menys per al 12 de febrer, dia en què assistirem a una de les tragèdies més impactants de la literatura universal: Medea. Però qui fou Medea? Una dona valenta i forta? Una dona apassionada i entregada?  Una boja i assassina? O potser tot plegat? Vosaltres teniu la paraula.

Però abans, una mica d'informació. 


6 comentaris:

  1. Sota la meva opinió, Medea era una dona molt apassionada i que probablement ho hagués donat tot per Jasó, ja que estava completament enamorada d'ell. Però quan aquest va demanar matrimoni a Glauce, la princesa de Corint, després d'haver-li promès amor etern a Medea, aquesta va entrar en un atac de fúria que la va portar a matar a la futura esposa de Jasó, però, el que és més fort, en un moment de ràbia en el qual no pensava el que feia va matar els seus fills, ja que va creia que era la manera en la que més mal faria a Jasó. Però jo crec que si Jasó no hagués demanat matrimoni a la princesa de Corint, Medea no hagués fet mai el que va fe, ja que tot va ser conseqüència de l'amor apassionat que sentia per l'home que finalment va decidir abandonar-la.

    ResponElimina
  2. Medea és una princesa, neta del déu del sol i de Circe.
    Té una predicció: al veu-re a Jasó ella prediu que l'ha d'amar, per això li fa una poció per a que aquest s'enamori d'ella.
    Quan s'enamoren, se'n van a Corint on tenen dos fills. Però després Jasó abandona Medea i se'n va amb Glauce per tal de tornar a governar.
    A canvi els seus fills serien príceps de la cort. Cal destacar que Medea els hi dóna regals pels amants que contenen verí i fan morir a Glauce.
    Davant aquesta situació, Medea mata els seus fills

    ResponElimina
  3. En aquestos dos videos, un audio i un documental, ens explica la vida de Medea, des de l'aparició de Jasó fins a la mort dels seus fills, passant per la mort del seu germà i la traició de Jasó cap a ella quan es volia casar amb la princesa de Corint, Glauca.
    En la meva opinió Medea és una dona apasionada i una assassina. Perqué per una banda, Medea és reflex de la condició de la dona en aquella época, que no era res, ningú, pero per l'altra banda és una boja i una assassina, perquè per una banda si volia escapar amb Jasó del seu germà, no tenia perque matar-lo, hi ha altres formes de fer-ho, per una altra,si Medea es traicionada per Jasó perquè aquest es vol casar amb Glauca, els seus fills no tenen la responsabilitat dels actes del seu pare, i com a conseqüència Medea no tenia perquè matar-los, sino el que hauria de haver fet seria parlar amb Jasó personalment sobre la seva situació i no venjar-se d'ell matant els seus fills, que ells eren inocents de qualsevol cosa.

    ResponElimina
  4. Medea era la neta d'Akenató i de Circe.
    Jasó navegava amb els argonautes cap el regnat de Cólquide, el qual es regnat pel rei Eetes. aquest, té dos fills, la filla es diu Medea i el fill Absirto.
    Jasó va viatjar fins aquí per aconseguir la pell dorada, però aquesta estava guardada per un monstre, i el rei sabia que si ho intentava moriria, idó el va deixar entrar en el seu territori. Medea sabia que Jasó habia d'estar sempre amb ella, per aixó el va ajudar amb una poció que faria que el monstre es dormís i aixì poder aconseguir-la, però a canvi d'aquest favor ell havia de prometre a Medea amor etern. Quan ells estaven junts, el rei va demanar al seu fill que els trobes, però acaba mort per traició de la seva germana, i el rei va prometre que faria justicia, per aixó va dirigir-se cap a Yolcos, on vivia Jasó, però ells se'n van a refugiar-se a les costes de Corint. Deu anys després, tenen dos fills. Però a banda d'aixó, Jasó abandona a Medea per Glauce, la filla del rei de Corint. Aquest, acceptaria la boda d'ells si Medea es desterrada i els fills es queden amb Jasó. Medea ho acceptà i dóna un regal als seus fills perquè els hi portin. Un temps després, es tornen a trobar amb Medea ja que el regal va matar a Glauce,perquè era verí. Però, a Jasó li esperava un altre tipus de venjança, que era la mort dels seus dos fills. finalment, com Medea sabia que ho passaria malament la resta de la seva vida, es va esfonsar en el mar Egeu provocant la seva mort.

    ResponElimina
  5. La presentació que hi ha després del video, es parla una mica de qui era Medea, de quan va conèixer a Jasó, del qual s'enamora, també, es parla de Jasó i els argonautes, que és on ell tripulava, de la pell d'or, de la relació que tenien Medea i Jasó, i també hi ha una part que és Medea, de Eurípides on s'esmenta l'estructura que conté la història, sobre els personatges que aparèixen i l'autor d'aquesta obra.

    ResponElimina
  6. ÉS increible fins a quin punt pot arribar l'odi i la vengança! En el cas de Medea arriba fins al punt de matar els sus propis fills per a poder presenciar com Jasón vivia entre terrible sufriment. Encara que ja havia completat el desitg de matar la dona amb la que Jasón se'n anà, això no era suficient, volia que sentis dolor per la pérdua d'un altre amor, l'amor paternal.

    ResponElimina