dimarts, 23 de novembre del 2010

Conta'm un mite II

La protagonista de la setmana passada fou Dànae. A veure qui toca ara.

6 comentaris:

  1. Aquest mite fa referencia al rapte de Ganímedes

    Ganimedes era considerat com el més bell dels mortals i era príncep de la família reial de Troia i descendent de Dárdano. Pasturava amb el seu ramat sobre una muntanya, prop de Troia, quan Zeus el va veure i es va enamorar apassionadament d'ell. El déu es va transformar llavors en àguila i se'l va endur pels aires fins l'Olimp, on el va convertir en coper dels déus. A l'Olimp abocava el nèctar a la copa de Zeus. L'àguila que li va transportar per l'aire fou convertida en constel·lació

    ResponElimina
  2. El rapte de Ganímedes.

    Ganímedes era un jove troyà descendent de Tros i Calíorre o de Laomedont segons altres fonts.
    Els seus germans eren Ilo, Asarac i Cleopatra.
    Ganimedes era un jove que encara no havia passat la pubertat i se'n carregava de cuidar els ramats del seu pare pels
    alrededors de la seva vivenda habitual.
    Ganímedes era el jove més bell de tots el homes de la Terra i un dia Zeus es va fixar en ell, a més estava fart
    de mantenir relacions amb dones i va voler provar relacionar-se amb el jove Ganímedes.
    Així que Zeus es va convertir en àguila i un dia mentres Ganímedes estava en un mont poc segur, el Deu el va
    agafar amb les seves garres i se'l va emportar per sempre tenit sovint relacions amb ell.
    El pare del jove en recompensació va rebre cavalls divins o copa d'or realitzada per Efest.
    Ganímedes va ser inmortalitzat en l'Olimp i mai va créixer, a més va ser el servent del Deu Zeus.
    L'amant de Zeus es va convertir en la constel·lació d'Aquari, també va ser el preferit pel Deu.

    ResponElimina
  3. El rapte de Ganimedes

    Ganimedes, fill de Tros, rei de Dardània, i de la ninfa Cal·lírroe, era un jove pastor troià, considerat el més bell dels mortals pels deus.

    Ganimedes anava a pasturar els ramats, quan Zeus, seduït per la seva bellesa, va transformar-se en àguila i se'l va endur fins a l'Olimp perquè substituís Hebe, deessa de la joventut i la copera dels deus, en la funció de servir-los, i a la vegada, ser el seu amant.

    ResponElimina
  4. Es tracta del rapte de Ganimedes.
    Ganimedes era encara un nen, que no havia passat la pubertat, jove i s'ocupava de cuidar els ramats del seu pare al voltant de la seva residència habitual. Ganimedes era el mortal més bell de tots els homes que cobrien la faç de la terra. Un dia, Zeus, que havia conegut de la seva existència, es va fixar en ell, i com estava una mica fart de mantenir sempre relacions amb dones, i, a més, era un déu molt passional, va decidir provar a relacionar sexualment amb el jove. Zeus es metamorfosar en àguila i un dia que el jove estava caçant en una muntanya poc segur, va passar volant i hi va portar entre les seves urpes per sempre, tenint sovint relacions amb ell.
    Aida Ramon Lopez 2ºb btx

    ResponElimina
  5. El rapte de Ganimedes.
    Ganimedes era un heroi que provenia de Tríade . Era un bell príncep de Troia fill de Tros.Aquet va convertir-se en l’amant de Zeus . Ganimedes va ser raptat per Zeus a la muntanya Ida (Frígia), un lloc mític . Allà Ganimedes passava moltes hores del seu temps lliure cuidant les ovelles o estan amb els seus amics. Zeus només veure’l es va enamorar, es va transformar en una àguila i el va portar a l’ Olimp. Zeus va transformar a Ganimedes en el seu amant i coper. Tots els déus es van omplir de goig al veure al jove, menys Hera , l’esposa de Zeus, que el va menysprear.
    El pare de Ganimedes trobava a faltar al seu fill i Zeus va enviar a Hermes amb dos cavalls tan veloços que podien córrer sobre l’aigua. Hermes va assegurar al pare de Ganimedes que el noi era immortal i que era el coper dels déus, és a dir, ocupava un lloc de molta distinció. Més tard Zeus va concedir a Ganimedes al cel una la constel·lació Aquarius.

    ResponElimina
  6. El rapte de Ganímedes.

    Ganímedes era fill de Tros, fundador de Troia. Cuidaba del rebany del seu pare al mont. Es deia que era un jove preciós. Zeus es va fixar en ell i el va raptar al mont Idia de Frigia tranformant-se en àguila i se'l va emportar cap al Olimp. I el posa de coper dels deus sustituint a Hebe. El va convertir en coper com un preteste ja que Zeus s'havia enamorat d'ell.

    ResponElimina